Over ons

Avatar

We voelen het overal kriebelen. Tijdens workshops die onze educatief medewerkers op school geven, tijdens klimaatmarsen op straat, tijdens teambuildings die we op de werkvloer begeleiden.

Avatar

Het kriebelt bij jong en oud om de schouders onder een duurzame samenleving te zetten. Veel goesting dus, maar ook nog veel vragen. Mensen maken zich zorgen over de toekomst. En de antwoorden of oplossingen liggen niet altijd voor het rapen. Via dit platform wil GoodPlanet Belgium een breed publiek inzicht geven in de transitie naar een CO2-neutrale samenleving.

De energietransitie in België in vraag en antwoord

De energietransitie in België in vraag en antwoord

Om de klimaatverandering te keren, moeten we onze samenleving volledig reorganiseren. Dit is een grote en complexe uitdaging.

In elke uitdaging schuilt echter een kans om het beter te doen. Welke keuzes moeten we nu maken voor een gezonde planeet en een betere toekomst voor iedereen? Om de juiste keuzes te kunnen maken, is het belangrijk om de maatschappelijke uitdagingen te kennen en te begrijpen. Via deze campagne willen we dan ook eerst en vooral kennis verspreiden en zo zaadjes voor verandering planten. Door de juiste vragen te stellen en te beantwoorden.

Heb jij ook een vraag? Stel ze ons.

Heb jij ook een vraag? Stel ze ons.

Want vragen stellen is net zo belangrijk als vragen beantwoorden.

Elke week engageren wij ons om de belangrijkste, de vaakst gestelde en de meest prangende vragen te beantwoorden. Soms twijfelen wij ook wel eens over een antwoord. Dan gaan we te rade bij de experten in ons netwerk. Want de ideeën achter duurzame ontwikkeling concreet, haalbaar en aantrekkelijk maken, is wat we dag in dag uit doen. Steeds met een positieve blik en een hoopvolle insteek.

Stel jouw vraag